Team

AANBOD


Bij Huis van Heide zorgen wij graag voor u, op elk moment in uw leven.

Van heel jong tot oud, bij kleine en grote kwalen, acuut of chronisch, van lichamelijke of psychosociale aard.


Wij vinden het hierbij belangrijk om aandacht te hebben voor het zogenaamde Bio-Psycho-Sociale model, waarbij we kijken naar de mens in zijn geheel en in zijn context. Wij proberen zoveel mogelijk Evidence-Based te werken, dit wil zeggen volgens de meest recente wetenschappelijke richtlijnen.


TEAM

Dr. Clara Mertens


Toen ik in 2010 als arts afstudeerde aan de Universiteit Antwerpen, koos ik heel bewust en met volle overtuiging om huisarts te worden omdat ik àlles binnen de geneeskunde leuk vond, en ik werd aangesproken door het bio-psycho-sociaal model. Hierbij heb je als huisarts aandacht voor de mens in zijn geheel en op alle vlakken, zowel lichamelijk als psychisch en in zijn sociale context.


Daarnaast was/ben ik geboeid door de levensloopgeneeskunde. Het fascineert me om gezinnen en families op te volgen en te begeleiden tijdens alle grote en kleine momenten tot het einde van hun leven.


Na 8 jaar in Huisartsenpraktijk Voetbooglaan, waar ik met warme gevoelens op terugkijk, kwam Dr. Liene De Witte op mijn pad, met wie ik een sterke professionele klik voelde. We besloten samen de sprong te maken om een nieuwe praktijk op te starten.


Ondertussen werd ik ook mama van een heerlijke zoon en dochter. Ik vind het belangrijk om een evenwicht te vinden tussen de zorg voor onze patiënten en de zorg voor mijn gezin. Deze twee taken probeer ik elke dag met hart en ziel zo goed mogelijk te vervullen.


Dr. Liene De Witte


Ik studeerde af als arts in 2012 aan de Universiteit Antwerpen en rondde in 2015 mijn huisartsenopleiding af.  Het werken buiten de stad, maar later ook in hartje Antwerpen, liet me in contact komen met heel diverse aandoeningen. (van acute ziekten, kleine accidenten en snijwonden tot psychische zorg en preventie alsook opvolging van chronische aandoeningen).


Na mijn opleiding werkte ik een periode als vervangarts in Hoevenen, en startte mee een praktijk op in Antwerpen (De Wijkpraktijk).  Om dichter bij huis te kunnen werken, besloot ik om hier in Heide te starten met Dr Clara Mertens, we merkten al snel dat we eenzelfde kijk hadden op huisartsgeneeskunde. 


Tijdens mijn opleiding koos ik er ook voor om af en toe consultatie te houden voor Kind en Gezin.  Ik ontdekte dat ik graag met kinderen werkte, daarnaast ontstond ook een sterkte interesse voor de volledige zorg van jonge gezinnen. Dr. Anne Marieke Wiggers

Komt ons team tijdelijk versterken vanaf 1 november 2021


In 2015 studeerde ik af als basisarts aan de Universiteit van Antwerpen. Met volle overtuiging koos ik voor de huisartsenopleiding: niet enkel omdat het ziekenhuis mij niet zo lag, maar vooral door de diversiteit van het beroep. Op medisch vlak krijg je met van alles en nog wat te maken, maar ook qua soorten patiënten zie je veel verscheidenheid als huisarts.


Het leuke aan het beroep is ook dat je op veel plekken aan de slag kunt. Zo werkte ik een jaar in Nieuw-Zeeland en ben ik momenteel nog deeltijds aan de slag in Nederland. Ik combineer het werken in de reguliere huisartsenpraktijk met consultaties in een asielzoekerscentrum, lesgeven aan geneeskundestudenten aan de universiteit en verhalen en artikelen schrijven.


Ik heb een bijzondere interesse in ouderenzorg, gynaecologie en chirurgie. Ik kijk er erg naar uit samen met Liene, Clara en Lynn in te staan voor patiëntenzorg in al zijn facetten in Kalmthout!

.

Lynn Van Geen

Onze enthousiaste praktijkassistente.


Na mijn studie toegepaste taalkunde koos ik ervoor om een master Meertalige Professionele Communicatie aan de Universiteit Antwerpen te doen om een brede waaier aan kennis op te bouwen in communicatie en talen.


Door mijn tewerkstelling bij een ziekenfonds merkte ik op dat de medische wereld me enorm interesseerde. Na me de voorbije vijf jaar te hebben verdiept in alle aspecten die daaraan te pas komen, ga ik nu met heel veel goesting de andere kant van het verhaal ontdekken bij Huis Van Heide.


Daarnaast ben ik mama van twee schatten van kinderen en woon ik met mijn man in Heide. Hierdoor kan ik veel zaken te voet of met de fiets doen en me meer lokaal organiseren, wat ik wel belangrijk vind.